Εστιατόρια με θέα Εστιατόρια με κήπο ή αυλή Εστιατόρια Επωνύμων Βραβευμένα Εστιατόρια Φημισμένα Εστιατόρια Προσφορές Εστιατορίων

Πέμπτη, 17 Ιανουάριος 2013 16:58

Τα ΒορΟινά στην Αθήνα

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(1 Ψήφος)
«Τα ΒορΟινά», μία από τις πιο σημαντικές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και η πρώτη του 2013, επιστρέφει για ένατη χρονιά στην Αθήνα, τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, φέρνοντας και πάλι τους οινόφιλους σε επαφή με τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι λάτρεις του κρασιού ταξιδεύουν στις γεύσεις κρασιών και αμπελοοινικών αποσταγμάτων περιοχών της Βόρειας Ελλάδας, που είναι από τις πιο σημαντικές οινοπαραγωγικές ζώνες της χώρας. Με τους 34 οινοπαραγωγούς της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» να συμμετέχουν στην εκδήλωση, οι επισκέπτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για την τεράστια ποικιλία των κρασιών που θα δοκιμάσουν: Ετικέτες γηγενών και ξενόφερτων ποικιλιών από όλο τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα, λευκές, ροζέ και ερυθρές, νέες σοδειές και παλαιωμένοι οίνοι, αφρώδεις, γλυκείς αλλά και αποστάγματα, θα είναι στη διάθεση του κοινού για γευστική δοκιμή.
Παράλληλα με τη γευστική δοκιμή θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμη εκδηλώσεις οινικού ενδιαφέροντος: Σεμινάριο με γευσιγνωσία γηγενών ποικιλιών που καλλιεργούνται στη Βόρεια Ελλάδα, διάρκειας 1,5 ώρας (15:30-17:00) για το οποίο η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , και διαγωνισμός γευσιγνωσίας για το κοινό, μονοποικιλιακών κρασιών των μελών της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» (18:00-20:00).
Τέλος, για πρώτη φορά φέτος, οι οινόφιλοι που διατηρούν οικιακή κάβα αλλά και οι συλλέκτες παλαιωμένων οίνων θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν επιλεγμένες ετικέτες από τα οινοποιεία – μέλη, σε ειδικές τιμές. Η συγκεκριμένη ενέργεια που ονομάστηκε «OenoSaure Project» αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των πιο έμπειρων επισκεπτών.

Ξενοδοχείο Grande Bretagne
Αίθουσα Grand Ballroom
Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013
Ώρες λειτουργίας: 12.00-18.00 για επαγγελματίες & 18.00-22.00 για το οινόφιλο κοινό
Είσοδος: €5

Δημοφιλείς αναζητήσεις

Πρόσφατα Άρθρα

  • Βουρ...στο πατσά προτείνει το ελληνικό μαγειρίο, ''ο Αντώνης'' στο Κερατσίνι!…
  • Βουρ...στο πατσά προτείνει το ελληνικό μαγειρίο, ''ο Αντώνης'' στο Κερατσίνι!…
  • Βουρ...στο πατσά προτείνει το ελληνικό μαγειρίο, ''ο Αντώνης'' στο Κερατσίνι!…